Bland risfälten 2013-12-10

Tåget var två timmar sent imorse så vi var lite oroliga när vi vaknade att vi hade missat stationen. Var inte helt hundra på att vi skulle av på slutstationen. Men det gick bra till slut och en man stod med mitt namn på en skylt och väntade. Det var kul för så har ingen gjort förut. Kände mig väldigt viktig.

 

Åkte minibussen ca 1 h upp till samhället Sapa där vi blev bjudna på frukostbuffé på ett hotell där vi också mötte vår guide och lämnade våra väskor. Sedan gav vi oss ut bland risfälten för en 12 km lång hajk. Tyvärr var det lite dimmigt så utsikten begränsades men det var ändå väldigt vackert. Fick sällskap av ett dussin lokala kvinnor som pratade med oss så gott de kunde på den engelska de lärt sig av turister. De gjorde också små kransar och gräshästar till oss och deras närvaro var ett trevligt inslag i upplevelsen förutom att de sedan hoppade på en med en massa smycken vi inte ville ha men kände oss tvungna att köpa. Halvvägs framme stannade vi och fick lunch och sedan gick vi genom tre byar. Bäst var när vi fick titta in i en skola och när vi träffade ett gäng flickor som stod och dansade och de frågade om vi ville dansa lite med dem. Sedan satte de på Last Christmas på högtalaren och jag fick skaka loss med små söta barn!

 

När vi gått genom den sista byn blev vi hämtade med minibuss tillbaka till Sapa där vi gick runt, blev tvingade att köpa fler armband och fick middag på en svinkall restaurang innan vi åkte tillbaka till nattåget hem. En lång resa för kort tid men ändå mer än värt det!

 

 Frukostbuffé.
 
Mmm!
 
Mmm.... Eller nej, regrettar vad jag sa.
 
Gänget.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
:D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gliiiiiiisen!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lunchen. Och grejerna i håret fick vi från kvinnorna som gick med oss.
 
 
Sååå söta :D
 
 
 
I skolan.
 
Kvarn där rismjöl mals. Vattnet gör så att stolpen slår ner på riswt. Det tar tre dagar att mala fem kilo njöl.
 
Inne i Sapa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Planerat lyxhotell som ska stå klart om några år. Fint på ett sätt för att designen ser ut som risfälten, men samtidigt känns det inte som att ett femstjärnigt lyxhotell passar in där..
 
Majs.
 
Tillverkning av risvin. 1 kilo ris blir 1 liter vin, eller en halvliter om man vill göra vinet starkt. Då blir det uppemot 40%-igt och detta dricker alla män till frukost, lunch och middag varje dag enligt vår guide.
 
 
 
På tåget!
 
 

 


Kommentarer
Kerstin säger:

Kul och märker att det var snitslad bana med turistfällor...men fantastiska bilder...och kommentarer ;)

2013-12-14 | 11:07:59
Beng säger:

Men åh, älskar bilderna! Och du är så himla snygg (även om det inte har betydelse!)

Svar: Haha men det skadar ju inte heller ;) <3
None None

2013-12-18 | 20:16:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback