Drar till Malysia...

...och Kuala Lumpur så blir inga fler uppdateringar förrän på måndag nu. Trevlig helg!
 
*Vink vink*

One Directions största fans. 2013-08-29

Ja, ni läste rätt. Det har hänt. Jag har blivit frälst av One Direction, pojkbandet från Storbritannien, och sällat mig till den enorma skara tonårsflickor som blir som galna bara de får höra killarnas namn. Jag vet vad ni tänker – Ett gäng 19-åriga pojkar är ganska långt från Lasse Berghagen, har hon fått denguefeber?

 

Svaret är nej. Och jag kanske överdrev när jag sa att jag är deras största fan, men idag har vi i alla fall varit på premiären av filmen om dem på bio. I 3D. Och det var typ MIN BÄSTA FILMUPPLEVELSE någonsin. Och sjukaste. Vi sitter alltså i en salong med bara tjejer, som börjar skrika så fort kameran zoomar in på någon av killarna, framförallt Zayn. Han är tydligen favorit här. Och då ska vi inte tala om hur publiken reagerade när någon tog av sig tröjan.

 

Det var som att vara på en konsert där alla skrek och sjöng med och klappade händerna och ropade ”I love you” när just deras idol sa något extra. I slutet stod folk upp och dansade. Vi bara skrattade åt det men One Directions medlemmar är ändå hur mysiga som helst och deras låtar ÄR bra. Dessutom var vi kritiska innan till varför det var i 3D, men det var nog den bäst utnyttjade 3D jag varit på på bio. Kändes som att de sträckte ut handen mot oss när de var på scenen och alla arenor fylldes med saker som flög omkring som i en Quidditch-match från Harry Potter. Mycket häftig upplevelse. Rekommenderas starkt.

 

 

Det var Fanny och Ellen som drog med oss andra för de har lyssnat på dem ett tag nu så de är fans på riktigt men vi andra är inte sena att erkänna att just i detta fallet hade de faktiskt rätt i sitt musikval.
 
 
*dregglar*
 
Sedan var vi på en klubb på en helikopterplatta.
 
Alexandra högt över staden.
 
Alexandra och Chanel.
 
 

Djungelregn och nakenapor 2013-08-28

Högt uppe bland träden i nationalparken Central Catchment i centrala Singapore finns en 250 meter lång gångbro. ”Vilket trevligt onsdagsäventyr att gå en tree top walk!” tänkte vi och begav oss glada i hågen i väg dit. Eller ja, alla barnen utom fröken Montén, för hon mådde dåligt efter frukostén.

 

Varvet vi planerar att ta är 7 km långt. En härlig tur. Vi börjar gå och ser vilda apor nästan på direkten. Humöret är på topp. Precis när vi bara har några 100 meter kvar till bron ÖPPNAR sig himmelen och DRÄNKER oss . Vi gömmer oss under ett träd men till slut börjar trädet också läcka. Vi fortsätter och kommer fram till ett skjul som man måste gå igenom för att komma ut på bron och väntar där i cirkus en timme. Det börjar åska. En blixt låter som att den slår ner precis i området. Eftersom att vi redan är genomblöta och kalla bestämmer vi oss för att gå ut på bron i alla fall för att åtminstone ha sett det. Egentligen får man bara gå i ena riktningen på bron men killen i skjulet säger att han kan passa våra väskor medan vi går fram och tillbaka och det var fint. Vacker men något disig utsikt.

 

Skönt att man kollar väderprognosen innan man ger sig ut i djungeln…

 

 

 Först var vi glada.
 
Sen såg vi apor och blev ännu gladare.
 
Sen kom regnet och vi blev ledsna och Alexandras ansikte smälte visst.
 
Men vi gick ut på bron ändå.
 
 
Och låtsades vara jätteglada.
 
Högt uppe bland träden tjalala!
 
*blöt och snygg*
 
ellerrrrrrrrrrrrrrrr.....??
 
 
 
Fanny "Jag tror den här skuren går över snabbt" Nyberg
*varm och torr*
 
 
SNO INTE FÅGLARNA I HANDEN!!!!
 
Och nu är det dags hörrni, bloggens första nakenchock. (Ingen stor blogg utan en smärre chock här och var..)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hold it....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Människan - Den nakna apan.
Är kläderna blöta så är de.
 
 
 
 
 
 
 
 

From boys to real men 2013-08-27

 Har inget kul att berätta om idag så tänkte bara säga vad vi pluggar här nere för vet att några undrar.
 
Jag: Makroekonomi, ekonometri, corporate finance och portfolio planning, dvs. två nationalekonomikurser och två finans.
 
Ellen och Fanny: Mikroekonomi, ekonometri, corporate finance och portfolio planning, dvs. två nationalekonomikurser och två finans.
 
Alexandra: Managerial accounting, corporate financial statement analysis, corporate finance och portfolio planning, dvs. två redovisningskurser och två finans.
 
Chanel: Real estate market analysis, urban planning, real estate development, real estate practice and ethics och housing markets and policies, dvs fem fastighetskurser.
 
 Oftast har vi skola fyra dagar i veckan.
 
 
 
Har glömt att dela med mig av den här sången som militären här har som rekryteringssång. Varför det nu skulle behövas när alla killar måste göra två års militärtjänst men det är väl för att hålla uppe ett gott rykte och beskriva hur de har det. Vår nya favoritsång, men folk tittar lite snett på oss när vi sjunger den. Tänk om svenska försvarsmakten gjorde en sån här sång? Väldigt speciell i alla fall - Se den!!

Och här med förklarar jag er man och…Gud? 2013-08-26

Jag, Chanel och Alexandra bestämde oss för att åka till Chinatown ikväll för första gången. Medan vi går och letar efter ett middagsställe hör vi hög musik och kommer fram till ett Hindu-tempel som vi känner igen från några vykort. Turister är välkomna så vi tar av oss skorna och traskar in.

 

Ett stort gäng män (samtliga iklädda endast lakan runt höfterna, många med rejäla magar) bär på två stora troner på vilka det sitter en manlig respektive en kvinnlig docka/staty. En annan man blåser i något som påminner om en oboe medan en tredje slår på en trumma med något hårt på fingrarna så att vi nästan får tinnitus.

 

Plötsligt börjar alla vagga framåt. Efter personerna och dockorna kommer fler personer som bär på fruktfat och ljus. En man bär på ett svärd med en spetsad lime. De stannar. Ställer ner dockorna. Ser till att dockorna byter blomsterkrans med varandra. Tre gånger. Vaggar mer. Ställer dockorna på scenen. Till slut berättar någon att det är en tjej som ska gifta sig och då känns allt pådrag mer rimligt. Tills det visar sig att det är tjejdockan/guden som ska gifta sig.

 

På riktigt så tycker vi att det är intressant med så annorlunda kulturupplevelser, men det är också svårt att förstå när man bara betraktar utifrån.

 

 
 
Templets ingång.
 
Scenen. Där någonstans bland blommor och vackra utsmyckningar sitter statyerna som gifter sig. Sedan var det några riktiga människor som låtsades vara dem som en symbol.
 
Inga skor på tack.
 
Innan vigseln var över gick vi och åt fantastisk mat.
 
Och i Chinatown finns en nattmarknad som vi strosade lite på.
 
 
 
 
 

Miljön är viktig för mig 2013-08-26

Jag måste tyvärr erkänna att vi inte sopsorterar här. För er som inte känner mig har jag 6 kärl hemma under min diskho och tycker det minsta man kan göra för miljön är att separera plasten från aluminiumet i Crème fraîche-burken och slänga på olika håll.

 

Hur som helst, idag var det i alla fall Climate Action Day i skolan idag vilket var kul av olika anledningar. Dels gick jag en tipspromenad och vann en miljövänlig tvål. Dels fick man lära sig lite intressant fakta som t.ex. att bara 10 % av befolkningen här sopsorterar och att de trots hårda nedskräpningslagar samlade ihop 16 819 föremål till en total vikt av 2 600 kg på ostkustsstranden under en beach clean up day. Men sen var det också kul att de byggt en staty med skräp precis som vi gjorde i Santa Barbara REDAN ÅR 2009. *före sin tid*

 
 
 
Lycklig vinnare av Mias wild jasmine hand soap.
 
Deras skulptur.
 
Vår skräpvåg.
 
Satte upp den på campus med informationsskyltar precis som de gjort här.
 
 
 
Lovar att sopsortera ännu bättre när jag kommer hem!
 
 
 
 
 
 

 

 


Svensk Halal-fika! 2013-08-25

Som jag skrivit ett par gånger förut finns ett jättemysigt område här som påminner om Söder. Det kallas Haji Lane-area och ligger tursamt nog på gångavstånd från där vi bor. Således tog vi oss en promenad dit idag för en klassisk söndagsfika.

 

Det visade sig vara marknad på Haji Lane så vi strosade omkring i solen och fick smaka hembakade muffins och raw food. Det var hur trevligt som helst och alla butiker är jättefina. Vi hittade sedan ett café som heter Fika där ägarna är svenskar så de serverade alla möjliga sorters svenska delikatesser. Kräm, nyponsoppa, trocadero, chokladbollar, pytt i panna osv. Lycka!

 

 

Jag är inte så hungrig så tänkte inte äta. Men det är klart jag kan följa med ner och ta mig en liten grönsak.” – Chanel lyxar till det

 

 

 Mysig affär på Haji Lane.
 
Caféet "Fika". Oklart dock varför det heter Halal?
 
Delar av menyn.
 
När mamma inte ens hittar Portello i Norrland. Och så finns det här. Det ni!

 

 

 


Mi casa su casa! 2013-08-24

Om lite drygt två månader kommer denna fantastiska kvinna på besök till oss:
 
 
Vi längtar så mycket, men tänker att du Maddis ska få en bild av vart du kommer att bo redan nu.
 
Vår adress är:
 
CityLights
80 Jellicoe Road
#08-04
Singapore 208 766
 
Detta är naturligtvis inte bara för Maddis utan även för er andra så att ni får en bild av vart vi befinner oss om dagarna. Och ni är såklart också hjärtligt välkomna!
 
 
Vi börjar utifrån. Såhär ser det ut när man kommer från gatan.
 
Det konstigaste är att man går in genom garaget...
 
..och ner till höger här.
 
Tar hissen upp till 8e våningen.
 
*visslar för mig själv i hissen* Och ja, det är nya skor tackar som frågar.
 
Och kommer in i vårt vardagsrum.
 
Där bor också vår maskot Leif.
 
Till höger har vi köket.
 
Master bedroom där Fanny och Ellen bor.
 
Rymliga garderober.
 
Här bor jag och Alexandra. Chanel bor i ett liknande rum. Vi har två badrum och en liten toalett också. Och ett tvättrum.
 
Utsikten från vårt rum.
 
Och där över gatan ligger tunnelbanan. Very convenient.
 
Åker man upp till våning 23 finns en lekplats för barn...
 
...med denna utsikten.
 
Där ser man också ner på poolen.
 
Och tennisbanorna.
 
Så har vi nu kommit ner till poolen.
 
Den är stor och fin.
 
Och ligger bredvid gymmet.
 
Som ser ut såhär.
 
Här är det lite fint.
 
Och här också. Det är mellan poolområdet och där man går till tennisbanorna.
 
Vid poolen kan man hitta strandade sälar. Nej jag menar trötta tjejer (Alexandra och Fanny).
 
Allt byggdes 2007 så det är mycket fräscht.
 
Och när man återigen går in hittar man alltid någon som levererar hämt-pizza/burgare etc. Mm-mm, vilken godbit!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En evighetspool och en drink som brinner 2013-08-23

Högst uppe på Marina Bays Sands, det häftigaste hotellet i Singapore, finns en pool. Det är en infinitypool så det ser ut som att den faller över kanten, 57 våningar ner. Problemet med poolen är att man måste bo på hotellet i två dagar för att få bada där och vår resebudget klarar inte det. Vårt mission har således varit att hitta ett alternativt sätt att få bada där och i onsdags stod alternativet i samma hiss som Chanel.

 

Inte trodde vi väl att vi faktiskt skulle lyckas komma in och få bada där när killen i hissen säger till Chanel att vi ska höra av oss under veckan om vi vill komma dit men vi kände samtidigt att vi inte hade något att förlora. Det visade sig dock att han råkar vara en mycket framgångsrik konsthandlare som under nio månader BOR i en svit på 53e våningen på hotellet samtidigt som han jobbar för dem och inte har några som helst problem att ta med oss dit. Dessutom är han supertrevlig. Vad är oddsen?

 

Schemat för denna historiska fredag den 23 augusti var därför som följer:

 

1.       Vaknar utan specifik plan för dagen

2.       Jättegod brunch på ett ställe i Clarke Quay

3.       En kaffe nere i Marina Bay Sands

4.       Sol och bad vid poolen högst upp på hotellet

5.       Middag med utsikt över mörkret som faller över Singapore

6.       Besök på Bar Stories, från och med nu ett favoritställe i Singapores Söder, Haji Lane.

7.       I säng klockan 00:30.

 

Kontrasterna mot hostelet och lägenhetssökandet för bara två veckor sen är stora. Bilderna får tala för sig själva:

 

 
 
Dagens fråga - Legs eller hot dogs?
 
Fina Chanel!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det här drinkstället var otroligt bra. De har inga menyer utan servitören sätter sig ner med oss vi bordet och frågar vilka typer av drinkar vi gillar. Säger man t.ex. fruktiga/söta kommer de med förslag som passar det. Hur gott som helst!
 
DRINKEN BRINNER!! Och gick typ inte att släcka. Eller rättare sagt, vi kunde inte blåsa ut den. Sen kom servitören och andades på den. Då slocknade den direkt.
 
Det brinner. Det brinner i mitt hjärta (Lasse Berghagen!!!)
 
Eller varför inte; Mitt hår kan bara brinna för dig?!
 
Busk-drinken.
 
 
 
 
 Mvh/ Familjen Lökström som tog en tillfällig semester från lökandet just idag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En kort historia 2013-08-22

Kära bloggen. Idag gick vi på en föreläsning i skolan om Singapores historia och har bland annat lärt oss följande:

 

  • Singapore grundades 9 aug. 1965 och hade innan det suttit ihop med Malaysia ett par år och innan det varit en brittisk koloni.

 

  • De har ett stort fokus på vilken ras man tillhör och det var bara några år sedan de erkände att det kan finnas ”blandraser” så att man t.ex. får skriva malay/chinese på sitt ID-kort. Bara en viss procent av varje ras fick bo i varje bostadområde från början.

 

  • Presidenten har ingen makt utan de har haft tre premiärministrar som har makten. Först Lee Kuan Yew i 31 år, sedan en annan och sedan den förstes son. Den förstnämnde såg även till att avgående premiärminister blir den nyskapade posten Singapore-minister för att ha kvar insyn. När han själv varit det i 14 år ordnade han så att man efter det blir minister-mentor. Det är han nu. Han är 90 år.

 

  • BNP steg från 592 Singaporedollar 1960 till 40 886 år 2006.

 

  • De flesta lägenheter ägs av staten. Man får sedan pengar till kontantinsats för lägenhet av staten, ca 100 000 kr om man är medelklass. Flyttar man inom en kilometers radie från sina föräldrar eller är gift får man förtur till dessa lägenheter. 82% av befolkningen bor i sådana.
 
Premiärministrarna och föreläsaren. På 90-talet fanns en populär TV-serie där alla pratade singlish. (Singaporiansk engelska) En premiärminister tyckte det var dåligt och tvingade manusförfattaren att åka på engelskakurs för att göra om serien till engelska. Efter det sjönk tittarsiffrorna.
 
Äter du på tunnelbanan från du betala ca 2500 kr.
 
Filmkväll på kvällen. Hur man blir av med en kille på tio dagar. I CAN'T EAT IN FRONT OF YOU!!
 
 
 
 
 

Oh my God! 2013-08-21

Lite mer om vardagen här. Vi bor cirka 40 minuter från skolan om man åker kommunalt vilket vi gör hem från skolan varje dag. Dock är taxi RÅ-billigt i Singapore så till skolan delar vi alltid på en bil. Kostar ca 20 kr per person och tar 20 minuter. Gårdagens taxichaufför vad kung. Han lärde oss hur man säger ”Oh my God!” på Malay. Det är tydligen Alla Maaaaa.

 

Såhär lät vår taxiresa:

 

- Alla Maaaaaa, så mycket trafik. Hur ska jag komma in i den här kön? (Är dock bara mycket trafik på en gata, i övrigt är det alltid rätt lugnt här)

 

- Alla Maaaaaa, you can say it all day long. Alla maaaaaaaaaaa, passar i alla situationer.

 

- Where are you from? Oh, Sweden. Alla maaa, IKEA?!

 

- Alla Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, this is the safest taxi *byter samtidigt fil så att hela bilen kränger”

 

- Alla Maaaaaaa!

 

 Idag var jag dock själv i skolan så åkte tunnelbana. Käkade lunch med min buddy Qianyi och var på volleybollträning med ett business school team. Det är turnering om två veckor mellan alla olika faculties på skolan som jag eventuellt ska vara med i. Dock var laget inte så bra och bollarna sämst så det blev inte direkt mycket träning. Var 1000 grader varmt också.
 
Hade först lite folk över på inflyttningsfest/välkommen-hit-Alexandra-fest och sedan gick vi till Marina Bay Sands.
 
Här från besöket uppe på Marina Bay Sands. Målet är att få bada i polen där en dag men nu var vi bara på klubben där. Helt okej utsikt.
 
 
 
 

Imponerande lyft. 2013-08-20

20 dagar sedan jag lämnade Sverige och jag tyckte det var dags att mingla med lite fler internationella studenter. Har anmält mig till ett friends-of-NUS-program där man blir ihopparad med en värd från Singapore och alla som deltar i detta var bjudna på middag i skolan ikväll. Tyvärr var min värd upptagen och har tydligen "some personal issues" hela veckan så vet inte när vi kommer ses, men jag gick dit själv.

 

Förväntningarna var låga. Kommer in i lokalen och det luktar svett. Hamnar i kö med några kineser med enstaka långa skäggfjun som pluggar data och inte vill prata med mig. Men plötsligt vände det. En annan värd letade efter sina buddies och började prata med mig och jag fick hoppa in i den gruppen: Singaporian-värden som skrattade massor och retades med slovaken som pluggar ingenjör på Cambridge och aldrig ville sluta prata. Fransyskan som ivrigt diskuterade kulturskillnader och två koreaner som knappt kunde prata engelska. Och så jag.

 

Vi lärde oss ord på nya språk, diskuterade traditioner, pratade resor och skrattade en massa. Sedan skulle vi ta gruppfoto och asiaterna gjorde såklaaaart v-tecknet med fingrarna. Då sa vi att i Europa brukar man hoppa eller lyfta varandra. Sedan lyfte slovaken upp fransyskan varpå jag kontrade med att slänga upp honom över ryggen. Alla var helt fascinerade och stod runt och kollade på vår grupp som verkade vara en av få som hade riktigt kul.

 
Buffén
 
Dream team
 
Sedan kom den här schweizaren på 85 pannor förbi och ville lära sig lyften. Slängde upp honom på ryggen också.
 
*starka*
 
Hej hej Elin!!
Hängde med Sofia från Uppsala på campus på dagen när jag behövde fördriva fem timmar. Kul att vara där de flesta studenter bor.
 

På nattsafari 2013-08-19

En av de saker man ska göra when in Singapore är att åka på nattsafari, så det var vad vi gjorde efter skolan idag. Det är en bit bort men det kan det väl vara värt för att få se livs levande lejon, tigrar, elefanter, djur som är söta, djur som är fula, djur som är farliga, djur som är EXOTISKA!

 

Vi kom lite tidigt så satt och tittade på ett gäng eldslukare som uppträdde först. De tog upp en spinkig japan i för stora/långa jeansshorts på scenen som stod bredbent och försökte spänna bröstmusklerna hela tiden. Hans kroppsspråk var priceless, speciellt när de sprutade eld bakom hans rygg så att han hoppade en halvmeter och skrattande studsade runt på scenen och tog sig om baken. På grund av trötthet såg vi bara det som visades när man åkte en tågvagn runt området så har ännu en del att upptäcka där, men det var helt klart en mysig kväll!

 

Goggan, vårt safaribesök är fortfarande bäst. Oslagbart!

 

 Eldslukare.
 
Eld.
 
Eldslukare.
 
Flamingos!
 
Djur med horn.
 
Fick en partytaxi på vägen hem med röd/svarta lädersäten och Liverpool-skyltar som blinkade överallt.
 
Makroekonomiföreläsning. Sista punkten. Mycket relevant ekonomisk fråga, ellerrrrr?
"You can get a boyfriend or girlfriend that is really rich. Or you are delaying it, seeing it as an investment for the future" *humoristisk lärare*
 

 

 


Alexandra är här! 2013-08-18

Fram tills idag har vi varit fyra personer som bott tillsammans men nu har ÄNTLIGEN vår femte rumskompis Alexandra kommit. Hon anländer direkt från London där hon spenderat sommaren på ett internship på Citi Bank men nu är hon redo för en höst i Singapore. Fler presentationer av alla, inklusive Alexandra (som också pluggar med oss på Handels), kommer framöver.

 

Under dagen hade vi först städdag, låg sedan vid poolen och åkte till sist och åt en sushibuffé som kom åkandes på rullband förbi där man satt. Ca två rullar per fat och de kostade 8 kr. VÄRT!
 
Dagens konstigaste var när Chanel försökte beställa vanligt kranvatten på sushirestaurangen.
- We don't serve water here.
- But just regular tap water?
- No, it's not clean. WE DON'T SERVE WATER HERE!!!
Sedan visar det sig att det sitter en kran VID VÅRT BORD där det kommer varmt vatten som Ellen ska ta te-vatten från. Som Chanel bara häller i sitt glas med is så att det blir vanligt vatten. BUT THEY DON'T SERVE WATER THERE!!
 
 
Blev ganska många fat till slut...
 
...närmare bestämt 37 stycken!
 
ALEXANDRA!
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 


Familjen Lökström presenterar stolt…. FANNY! 2013-08-17

Eftersom att vi är svettiga mest hela tiden och börjar känna oss som en familj här i lägenheten har vi bestämt att döpa om oss till Familjen Lökström. För er som inte pluggar med oss tänkte jag att en presentation av familjemedlemmarna skulle vara på sin plats så att ni hänger med här i bloggen.

 

Först ut – Fanny Nyberg.

 

Fanny går i samma klass som mig och är en fantastisk tjej. Hon är inte alltid den som låter högst men är vass i replikerna och inte sen med att snappa upp nya internskämt som gör att vi skrattar mer än ofta varje dag. Hon är den där bra, fina, sköna tjejen som fungerar att ta med vid alla tillfällen och bidrar till att hålla ihop gänget. Citerar Sommaren med Göran, ryter bra och har alltid en sång på läpparna. Skulle säga mellansyster Lökström. Här är hennes egna ord:

 

Ålder: 21

 

Kommer från: Täby

 

Roligaste jag vet: Sommaren med Göran. Helt klart. Favoritreplik: ”Göran? Rider du här?” ”Jaaaaa, det är här jag rider..”. Fantastisk film det där, rekommenderas för ALLA. Annat som slår högt är att äta mat och givetvis att komma på Johanna när hon pratar med sig själv. Fint.

 

Om jag var ett djur: Inget jättefan av djur (ehh jaaa; hatar dem..), men om jag måste välja ett så blir det enhörning! Skulle hemskt gärna ha ett horn. Så att säga.

 

Karaktär i 50 shade of Grey: José! Definitivt. Olyckligt kär och forever alone. Och nej, jag är inte alls BITTER; jag är lycklig själv ehehe..

 

Grader av denguefeber: På en skala mellan ett och tio skulle jag i nuläget placera mig själv på 8.5. Snittar åtminstone ett nära-döden-host-anfall per dag; ett sådant där som får hela tunnelbanan eller föreläsningssalen att titta sig nervöst omkring och trycka upp sig mot väggarna. Bra specialvapen när vi känner att vi inte får tillräckligt med uppmärksamhet. Förmodligen den mest dengue-besmittade i gruppen just nu. Nåväl.

 

Därför Singapore: Kalasfin stad, fint väder och så givetvis denguefebern som pricken över i. Love it.

 

Därför familjen Lökström: För att alla i familjen är världens finaste <3

 

 Enhörnings-Fanny. *mystisk*
 
Blomster-Fanny. *somrig*
 
Fanny på en gräsmatta. *häftig*
 
Fanny gör en Monia. *kör med glas utan fot*
 
Fannyfannyfanny.
 
Hade en lugn dag och ett beachparty på kvällen. I sann Lökströmsanda gick vi från klubben vid halvtvå-tiden för att äta mellanmål på McDonalds. Gick sedan tillbaka och dansade, osande pommes frittes.
 
TACK FÖR ATT VI BLEV ISLÄNGDA TVÅ GÅNGER I POOLEN!!:@
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

 


”I’m not a plumber” 2013-08-16

Vi har haft några reparatörer som kommit förbi de senaste dagarna för att laga saker som var trasiga när vi flyttade in och för att sätta på gasen. När gasmannen kom var vi i sovrummet och gick ut för att hälsa på honom. Då var han försvunnen. Alla fyra smyger runt på led in i alla rum och ropar försiktigt ”hello” men hittar honom ingenstans. En försvunnen asiat. I VÅR LÄGENHET!! Sen kom vi på att han kan ju ha gått ut igen, och hittar honom fem sekunder senare i korridoren utanför.

 

Landlordens agent Dareen tog på sig att fixa det trasiga duschvredet. Först går han in i badrummet en kvart och kommer ut helt svettig. ”I’m very sorry. I am not a plumber.” Ett tag senare kommer han tillbaka, tittar på duschen och sätter sig sedan i vardagsrummet och pratar med Fanny och Ellen i 10 minuter. De förstår inte vad han vill förrän en kille ringer och tydligen är på väg dit. Som inte heller kan fixa duschen. Dareen ber att få återkomma dagen efter med en reparatör. Kommer tillbaka nästa dag SJÄLV och går in i badrummet en kvart. Kommer ut. ”I’m very sorry, I am not a plumber”.

 

Vi går in i duschen och då står den och LÄCKER!! Till slut kom en annan kille och bytte ut hela kranen så vi kan duscha igen. Tack Dareen!

 

 

Duschen läcker.
 
Duschen fick helt ny kran. Detta var ett tillfälle när jag velat ropa PAPPAAAAA! Han hade fixat det.
 
Åkte ut till en ö för brunch. Ingen skola på fredagar nämligen. Ellen, Fanny, Chanel.
 
Gott!
 
Hängde vid poolen på dagen.
 
Sharing is caring. Middag för 130 kr totalt.
 
Killen till vänster är en ny Singaporiansk kompis som var med på nationaldagen. Var på deras spelning på kvällen. Inte min typ av musik men väldigt trevligt ändå!
 
Var en mysig pub i ett område som känns som Söder.
 
Jag, Fanny och Ellen.
 
 
 

 

 


Hej mitt namn är apelsinjuice. 2013-08-15

Råkade komma en halvtimme för sent till första corporate finance-lektionen idag på grund av oflyt med det mesta. På plats upptäcker vi att det enda vi missat är en presentationsrunda som ska visa sig uppta åtminstone en av tre lektionstimmar. Lät för det mesta i stil med följande exempel:

 

- Who are you?

- My name is jfcjgcnkrru. It's orange juice in Chinese.

 

- Who are you?

- My name is veukitdbnirargn. It is spelled X-J-U.

 

- Why do you take this class?

- Because I love money.

- Då borde du istället läsa den här kursen XXX om handlar mer om privatekonomi. Den är faktiskt riktigt bra.

- Oh, okay.

 

- Why do you take this class?

- Because I want to understand why my father lost all his money.

 

Förutom det lärde vi oss att Singapore har noll procent skatt på kapitalvinst och aktieutdelning och så höll vi på att förfrysa av aircondition.

 

 På kvällen träffade vi en Singaporiansk tjej som Ellen pluggat med en sommar i Boston. Hon tog med oss på en matrunda, där vi fick prova massa Singaporianska specialiteter. Här Claypot, där grytan är så varm när man får den att man måste röra om riset och innehållet ett tag så att det tillagas ordentligt och inte bränner fast.
 
 
Sedan provade vi speciella toasts, en mooncake och detta som typ är choklad i en mjölkaka som ångas färdig.
 
Ångpannan.
 
Chanel.
 
Singaporianska vännen och Ellen.
 
Happy!

Avslutade kvällen med att hitta världens bästa sko- och väskaffär och var bara tvungen att shoppa lite. (Första av många gånger troligen.)

Ökad population? 2013-08-14

Singapore är på många sätt en lite märklig stat. Till exempel var en stor del i nationaldagsfirandet att de visade upp olika militärövningar på scenen för hundratusentals åskådare på plats och på TV. Och det var inte små oskyldiga övningar utan de sköt människor som spelade terrorister till ”döds” och kom in med stridsvagnar och låtsades att det var krig. Var som att titta på ett sånt där krigsdataspel live.

 

En annan sak är att det alltid är gratis inträde för tjejer på klubbar på onsdagar och oftast ett par drinkar for free. Från flera håll har vi hört att staten har bestämt detta som ett sätt att öka populationen då Singapore har för lågt barnafödande, bland det lägsta i världen. Andra säger att det är för att annars går bara killar ut så de måste locka ut tjejerna för att det ska bli något uteliv här. Vi vet inte riktigt vad vi ska tro, men det är ju bra för oss som har en tight budget att hålla oss inom.

 

 Fanny fick fina presenter av britterna när vi firade hennes födelsedag med dem ikväll.
 
Fanny och britterna. Och mamma, jag var inte ens kvar när den här bilden togs för jag ville ha en LUGN kväll och åkte hem tidigt med Chanel. Så säg inget.
Militärer visade upp sig på nationaldagen.
 
 Här sprang de runt i publiken med vapen och showade.
 

 

 

 

 


Vad är det för en dag? 2013-08-13

Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är FANNYS FÖDELSEDAG, hurra hurra huraaa!

 

Vi gick upp vid sju för att åka och köpa en ”frukost-på-sängen” till Fanny. Blåste storm och ösregnade och det mesta öppnar tydligen åtta här men fick tag på en tårta och Starbucksfrulle till slut. Medan vi handlade försvann ovädret. *Schizofren-väder*

 

Som en extra present till den numera 21-åriga flickan fick vi el och wifi under dagen så vi är online oftare om ni av någon anledning vill prata med oss. OCH så har vi alla lyckats få alla kurser vi vill ha. Saker ordnar upp sig!

 
Chanel "Jag-tror-precis-jag-fick-en-bit-macka-i-näsan" Braddon med en tårta.
 
Fanny, sover du här? (ja, det är där hon sover)
 
Åt födelsedagsmiddag på en fantastisk dumplingsrestaurang men färgglada dumplings i alla möjliga smaker. Vi tog vitlök, tryffel, foie gras och Sichuan.
 
Haaaar inte Ellen något hungrigt i blicken?
 
Ellen. Chanel.
 
Baka baka liten dumpling.

En händig kvinna.

Fick förresten användning av "verktygslådan" du skickade med mig redan första dagen i nya lägenheten pappa. Ellen skulle ta en dusch och FASTNADE innanför plastdörrarna som utgör duschen. Oturligt nog hade hon också låst toalettdörren och för att kunna ta sig in och rädda henne från att förtvina naken på ett badrumsgolv var vi tvungna att få upp låset till badrummet. Där kom skruvmejseln in i bilden. Ellen är dig evigt tacksam pappsis!
 
 
 
 
 
 

Första skoldagen 2013-08-12

Tja tja bloggen!!
 
Har inte så mycket roligt att berätta idag. Sov dåligt för min säng är hård som en träbänk-ish och sen var vi i skolan hela dagen även om vi bara hade en lektion. Det var makroekonomi, vilket är den enda kurs jag inte blivit registrerad i än men gick på föreläsningen ändå. Fingers crossed för att jag får den imorgon. Fick förresten prata i mikrofonen för att läraren gick runt och ställde frågor. Taskigt att hoppa på utbytesstudenten men snällt att han gav mig den lätta frågan om vad jag vill att min framtida lön ska baseras på.
 
 
Var en welcome fest för internationella studenter på kvällen i skolan där några societies på skolan ställde ut, den här killen sjöng, några dansade och man fick lite mat. Ljudet var dock sämst så vi var inte där så länge.
Gick till Starbucks istället för att få wifi och slippa vara i vår mörka lägenhet hela kvällen. Fanns ingen aircondition tyvärr så svetten rann men personligen är man ju van vid att svettas so no probs. BARA LITE FUKT!
 
Ett klassrum och en föreläsare.
 
 
 

Ajkija och en mörk kväll 2013-08-11

Tog en tur till Ikea. Åt svenska köttbullar och drack syresatt vatten (varför syresatt?!) och gick loss på tallrikar, glas, galgar osv. Skulle kunna skriva att vi nu fått ordning i lägenheten här, men det har vi inte. Vi har nämligen ingen el, ingen gas och inget varmvatten vilket gör det väldigt mörkt på kvällen. Ja, vi köpte ljus men tändaren fungerade inte heller plus att ljus bidrar till den värme som finns pga att aircondition behöver el. Allt detta inklusive internet ska lösa sig under måndag/tisdag som tur är.

 

Hört på Ikea:

- Och jaa, sen kan vi gå förbi Swedish foodcourt och se om vi kan köpa lite godsaker hem.

- Det gör vi.

- Ja, de kanske har lite lingondricka eller så?! Haha nu ska vi minsann lyxa till det Fanny!

 

Och till Caroline Mellström. Dagen påminde mig om detta: Stekpanna, grytlapp, diskställ...

 

 EXTRAPRIS PÅ KÖTTBULLAR!!! BARA IDAG, HEJA HEJA!!
 
Viktigt att köpa. Potta och drake - sen är Ellen nöjd. Själv vill man ju helst ha matlådor och besticklåda. KOSTAR BARA FEM SPÄNN!
 
Folk frågar oss, brukar ni köpa galgar? Vi svarar ja, det gör vi. Vi gillar det.
 
Nöjda.
 
Folk frågar mig, använder du färgglada kläder? Jag svarar ja, det gör jag. Jag gillar det.
 
Kommer såklart fler bilder från boendet men här är i alla fall poolen i huset.

 

 
 

Hem ljuva hem 2013-08-11

IDAG FLYTTAR VI IN!!!!
 
Var och skrev under en massa papper imorse och träffade landlorden. Nu sitter vi på hostelet för vi har inte internet där förrän imorgon men ska snart ta vårt pick och pack och bege oss de 500 metrarna vi flyttar till nya lyan. Blir nog IKEA sen.
 
 
 Utsikten från lägenheten.
 
Skriver papper i vardagsrummet. Mer bilder kommer när vi flyttat in ordentligt.

 
 

Beach Party 2013-08-10

Åkte ut tidigt till Sentosa idag för att sola lite. Är aldrig sol hela dagen här och regnar ofta så vi försökte passa på. (Jag vet vad du tänker pappa men jag smörjde in mig ordentligt och låg faktiskt i skuggan av en palm till skillnad från Ellen och Fanny hrm hrm. *ansvarsfull* Behöver dessutom inte sola så mycket för jag är ju väldigt brun redan hehe*solpiller*)

 

Hur som helst, på eftermiddagen kom våra brittiska kompisar dit och hängde med oss på Mambo (en klubb). Det var beachparty där på kvällen och då en av killarna är son till ägarna blev vi väldigt väl omhändertagna. Dansade och badade/brottades i poolen och träffade massa sköna människor. Livet.

 

 Det var tema Madagascar på festen så när folk kom dit fick de mössor med figurer från filmen.
 
Chanel!
 
MÖSSOR!!
 
Folket var ute vid poolen så vi hade dansgolvet för oss själva.
 
 
 

Grattis på 48-årsdagen Singapore! 2013-08-09

Efter nästan ett dygn av nervöst väntande ringer vår agent Diana och meddelar att hon har goda nyheter. Vi har alla drömt om lägenhetsvisningar varje natt senaste veckan och tror typ att huset kommer explodera innan vi får flytta in (peppar papper) men nu borde allt vara klart!

 

Idag var det nationaldag här och Chanel som vi ska bo med (från och med på söndag!!!!) bor just nu med en singaporian som pluggar i Stockholm. Vi blev inbjudna att fira dagen med hennes pojkväns släkt på ett 6-stjärnigt hotell nere i hamnen. Sviten som de hade för kalaset hade utsikt rätt över scenen och det stod människor överallt nere på gatorna. Det är svårt att uttrycka hur tacksamma vi är för att vi fick komma men det var otroligt roligt och familjen var fantastisk.

 

Efter fyrverkerierna började en av kusinerna att dansa när alla satt omkring och kollade på. Chanel hakade på och det blev en slags dansbattle. Sedan sjöng en annan kusin en kinesisk sång tillsammans med farmorn. Därefter var det vår tur att köra nationalsången och Mamma Mia medan alla filmade och klappade händerna. Alla var helt nyktra men dansade och sjöng och skrattade som aldrig förr!

 

 
 På dagen hängde vi vid poolen på hotellet!
 
 
Hehe.
 
Farmorn var väldigt respekterad och tilltalades hövligt men samtidigt RÅ-skön som sjöng med och skrattade när barnbarnet gjorde en lapdance på henne!
 
 Partyrummet.
 
Mysfarmor!
 
Äter middag.
 
 Utsikt på dagen.
 
 Utsikt på natten.
 
 Påkostade fyrverkerier.
 
 Chanel, Fanny, Huiyi (Hayley), Ellen och Merschan.
 
Ellen och Fanny under en shoppingtur tidigare på dagen i en marknad som heter Bugis!

Kinesiska andar på 8e våningen 2013-08-08

Vi vaknar vid 9 och det första vi ser är att Jonathan (den svenskgalna killen som jobbar här) har skrivit till oss på Facebook från övervåningen att de har fått tre avbokningar så vi kan stanna på hostelet. Sedan går vi på tre lägenhetsvisningar varav den första är toppen och de andra helt okej. Vi skriver ett Letter of Intent med första och har nu plågats i snart ett dygn för att vi inte vet om landlorden kommer skriva under. (Vilket han gjorde, men mer om det i morgondagens inlägg. Ni kan andas ut iaf).

 

Igår började en månad där kinesernas andar vandrar på jorden så de tänder eldar överallt och lägger ut mat till dem. Vi tror att några goda andar har vandrat runt oss äntligen. Dessutom är lägenheten på 8e våningen - ett kinesiskt turnummer. Vi funderar på att bli kineser.

 

På kvällen åkte vi till Holland Village som är ett jättemysigt område, lite som söder med barer och bara låga hus (därför det kallas Village). Vi mötte upp vår buddy från skolan, Qianyi, eller Tsjeng-Jii som det tydligen uttalas, och åt nudlar, drack en drink och lyssnade på livemusik. Fantastiskt trevligt!

 

 Chanel från KTH som ska bo med oss och Qianyi hackar sesamfrön på restaurangen.
 
Bättre än svenska nudlar.
 
Gänget!
 
Holland Village.

”Hellre ett liv i Singapore än en lägenhet i Singapore” 2013-08-07

Just när man tror att det inte kan bli värre får vi veta att vi måste byta hostel imorgon för att de är fullbokade över den långhelg som börjar nu. Utan lägenhet, utslängda från hostelet. Varit på ca 12 visningar nu. Dagens var delade rum med Singaporianer för en halv förmögenhet eller ett helt okej ställe en halv evighet från där vi vill bo.

Låt er nu inte bli nedstämda av den bittra tonen i ovanstående stycke. Vi har blivit fan av ordspråk på sistone och vårt nyskapade är enligt rubriken. Så när vi inte åker runt och kollar in lägenheter har vi roligt med varandra och träffar superhärliga människor. Det går helt enkelt bra med mycket annat förutom boendesituationen.

Elever på skolan hade något slags välgörenhetsrace igår och idag var det stora aktiviteter på campus för att tacka alla donatorer. De har tränat i tre månader och gjorde jättebra framträdanden. Jag och Fanny åkte dit för att titta och träffa vår school buddy som vi har blivit tilldelade.

 

 
Elever på skolan hade något slags välgörenhetsrace igår och idag var det stora aktiviteter på campus för att tacka alla donatorer. De har tränat i tre månader och gjorde jättebra framträdanden. Jag och Fanny åkte dit för att titta och träffa vår school buddy som vi har blivit tilldelade.

Duktiga pojkar!
PEPPARKAKSHUS:D
 
Fanny och Ellen!
 
Avalon.
Utsikten från dansgolvet!

På lägenhetsfronten intet nytt 2013-08-06

Tittat på tre condos idag som alla var dåliga/för dyra.
 
För att muntra upp oss följde vi med vår singaporianska kompis Hayley på stand up. De drev med kineser, indier, malajer och sig själva. Och med "white people". Jättekul!
 
Vi satt kvar ett tag efteråt med den malaysiska komiker som var huvudnumret, DJ:en som kände vår vän och med ägaren. Så himla många trevliga människor här. *tänker positivt*
 
 
 
 
 
 
 

Ropa inte hej… 2013-08-05

…förrän du har flyttat in i lägenheten. Vi har inte alls ett boende. Landlorden hade hittat andra hyresgäster som ville bo där long term innan vår agent hann dit med kontrakten så att han kunde skriva på. Tillbaka på ruta ett.

 

Dagen började med att vi gick upp tidigt för att hinna till skolan och fixa med våra kurser. Tyvärr ösregnade det så mycket att vi inte kunde lämna hostelet utan hängde i uppehållsrummet i två timmar. Har inte lyckats byta kurser än. Vi kör på varannan-dags-tur här så imorgon har vi nog boende igen. Funderar också på att köpa en maskot.

 

 

På vårt hostel jobbar en Singaporian som heter Jonathan men kallas för Jonte. Han är obsessed med Sverige och har 200 svenska vänner på facebook, oss inkluderade numera. Han vill att folk som kommer hit ska ta med en flaska vodka, ballerinakex och en I-love-Sweden-tshirt. Han gillar pyttipanna men inte risgrynsgröt, lyssnar på Svenska Björnstammen och Veronica Maggio. Han vill ha min handduk för att den ser ut som en Marabou chokladkaka, eller åtminstone ta ett kort med den.
 

 

 Min säng. Jobbigt att packa ner allt i stora väskan hela tiden så vi har massa saker i sängarna.
 
 
Fanny och Ellen är lyckliga...
 
 
 Dessutom dags att ta fram Sannexen. Mycket nu...
 
 
Lyxigt med hostel-frukost. Vi brukar inte äta här utan i en food court men när regnet stoppade oss blev jag tvungen att ta mig en mumsbit.
 

Signat och klart 2013-08-04

Det löste sig med vår lilla lögn (se förra inlägget). Vi erkände direkt när vi träffade henne och hon skrattade och tyckte vi var konstiga. Å nu är kontraktet påskrivet och vi flyttar in på onsdag.

 

Kvällen spenderades på en beach club på Sentosa Island, en semesterplats som är både fin och turistig och den plats här som har strand. Började hänga med några brittiska studenter som var ute och reste varav ens föräldrar ägde klubben. Å andra sidan ägde vi dem i beerpong så att det var ju inte så mycket för honom att skryta med. Men vi hängde på dem hem på poolhäng efteråt innan vi drog oss tillbaka hem vid 12-tiden. Imorgon ska vi upp och kirra våra kurser.

 
 
 Sentosa
 
 
 Ellen och Haley som tydligen går i Madies klass i Stockholm men är Singaporian.
 
Eller rockar beer pong.
 
 De andra rockar inte beer pong.
 
 
 
 
 
 
 

En invecklad vit lögn 2013-08-04

När man letar lägenhet i Singapore gör man det med hjälp av en agent och vår råkar vara världens sötaste och trevligaste. Problemet är att hon trodde att vi pluggade på en skola som heter SMU och har därför visat oss lägenheter som ligger bra i anslutning till den skolan. När hon sa det först förstod vi inte att hon pratade om en annan skola än vår (NUS) så vi sa ingenting. När vi sedan insåg att hon missförstått och att vi inte hade rättat henne direkt kände vi att vi inte kunde ändra oss för hon var så härlig och glad att lägenheterna låg bra till. Dessutom ville vi ändå bo i de områden hon visade så vi låtsades som att vi gick på SMU för det spelade ingen roll. Nu ska vi iväg och skriva kontrakt med henne och har insett att vi måste visa upp pappren med vår skolas stämpel på… Aj aj aj, inte bra. Vi har ont i magen!

 
 
 Fanny med 30 000 i handen, very secure. Bara en liten deposit, inge konstigt alls!
 
 

Lägenhet!! 2013-08-04

På onsdag förstår ni, DÅ FLYTTAR VI IN I EN LÄGENHET!!! Svindyr, 30 000 riksdaler per månad (hejdå CSN), men superfin och vi ska försöka hitta någon mer som kan dela med oss. Alla lägenheter här ligger i komplex med poolområde, gym, barbeque pit etc. men vi fastnade för den här för att den ligger så centralt. Här kan ni se mer om där vi ska bo

 

Vad gjorde vi efter visningarna då? Event för utbytesstudenter i en roof top bar och sedan gick vi ut i Clarke Quay (barområdet). Det var text till alla låtar så vi dansade halva natten innan vi åkte hem till hotellet och åt det enda vi hade tillgängligt – ett äpple. Viktigt med återhämtning efter en kväll ute.

 

 
Poolen i vårt kommande hem!
 
 
 Utsikt från roof top bar.
 
 
 Ellen, jag och Fanny!
 
 
 ÄPLLEEEEEN!
 
 

Fest på en bro

Gårdagskvällen var rolig.

 

 
  • Provade lite andra lokala specialiteter som faktiskt var goda.
 
  • Gick upp på scen med Ellen för att prova på någon slags kampsportsdans med 8 andra studenter och en grupp som hade haft uppvisning. Hälsningen gick bra, men de två sparkarna var svåra i klänning. Och det var det.
 
  • Minglade med sköna studenter, var på förfest på en bro där massa människor samlas och hänger på kvällarna och gick ut på en klubb där de inte spelade en enda låt med text så då åkte vi hem. (Tacka vetja logdans!)
 

Nu ska vi på FYRA lägenhetsvisningar och vill så gärna att någon är bra så vi kommer från hostel-livet.

 

Ellen är glad!
 
 
 
Mmm...
 
 
 
Godis, tror jag.
 
 
Duranfruktutdelning!
 
 
 

Introduktion i skolan

Sitter på hostelet och vill SKJUTA bloggen alternativt internetuppkopplingen för att ingenting fungerar som det ska. Har precis bytt rum för tredje gången på tre dagar (ja de hade flyttat på våra saker när vi kom hem igår) och ska snart iväg till skolan på introduktion. Sen är det någon slags välkomstaktivitet för utbytesstudenter vilket ska bli kul.

 

Ska eventuellt på lägenhetsvisning imorgon. *HOPPAS*.
 
 
Vad gör Sara Rywe på vår hostel-vägg?? :D
 

Igår kväll var vi i det fantastiska Clarke Quay på middag och drinkar! (Bild kommer när jag skjutit färdigt bloggen)

 Nu:
 
 
 

Har vi varit här förut?

Idag har inte mycket gått vår väg.
  • Ingen taxi ville plocka upp oss och köra oss till skolan.
 
  • Framme i skolan blir vi släppta vid ”registreringen”. Det är ingen registrering där. Hänvisas till en buss till andra sidan campus. Försöker hitta admissions office. Ingen vet vart det ligger. Hittar det. Blir hänvisade tillbaka till varifrån vi kom. Träffar några andra svenskar som säger att det bara är till vänster över en bro. Kommer fram.
 
  • Har inte betalat en avgift. Måste ta nya fotograferingar. (Fast Fanny betalat 200 spänn för passfotografering i Sverige. De korten dög inte pga tendens till liten skugga från nackhåret). Stå i kö efter kö. Har äntligen fått studentpass!
 
  • Ska köpa busskort. De är slut.
 
  • Åker till annan station och köper busskort. Ska köpa SIM-kort. De säljs inte på 7eleven på högra sidan gatan.
 
  • Måste äta lunch. Hittar inget matställe.
 
  • Går fram och tillbaka genom olika gallerior i en timme. Hittar telefonbutik där de säljs. De är slut. Går till 7eleven på vänstra sidan gatan. De har uppehåll i försäljningen i en halvtimme. Sen kan vi äntligen börja ringa efter lägenheter.

 

Med tanke på hur det har gått hittills är det väl tveksamt om vi lyckas få tag i någon lägenhet idag men imorgon är en annan dag som man brukar säga. Håll tummarna för att vi åtminstone inte blivit utkastade från våra sängar som de varnade för på hostelet imorse då några andra tydligen reserverat dem.

 
 

Äntligen fick vi något i oss. En bättre fruktjuice!
 
 
 
 
HÅNGLA INTE I SOFFAN!!!
 
 

 
Gick förbi mannen med bjällror på fötterna ungefär fem gånger på en timme. Dock är han blind så han kunde åtminstone inte se oss.
 

På återseende!

Svaret på den första frågan (se inlägg 1) kan jag ge er redan. JA!

 

Varför var frågan befogad?

Anekdot: För två år sedan skulle vi ut och resa jorden runt i tre månader, Falu-gänget och jag. Pga av en liten sammanblandning mellan incheckningstiden och gate-stängningstiden bestämde mamma och jag att min väska skulle plastas in. (Vi skulle trots allt till Bali och man vill ju inte få några droger i bagaget.) Vid incheckningsdisken: ”Vi har tyvärr stängt incheckningen. Om det inte varit för en försenad businessklass-resenär hade du inte kommit med planet.” Falu-gänget väntade oroligt men är det nåt man lärt sig är det att behålla lugnet i alla situationer. Anyways, TACK du okända försenade businessklassare!

 

 Nobody puts droger in the bag!

 

Hur som helst. Denna gång hann jag lugnt med både inplastning och incheckning och sitter nu ovanför regnmolnen och ser ut på solskenet. Det pirrar lite i magen av förväntan men känns ännu ganska overkligt att jag är på väg. Av många anledningar är det en mycket enklare avfärd än till Santa Barbara 2009. Jag vet hur fort tiden går, jag har varit borta såhär förut, jag känner många på plats och klassen finns kvar när jag kommer hem. Aldrig kul att åka ifrån vänner och familj men detta är inte ett hejdå utan snarare ett SII JA LEJTEEEEER!!

 

 

Hejdå mammsis och pappsis!
 

 

 

 

 


Under construction

Jag vet att ni alla undrar:

 

 

  • Kommer jag hinna med planet?
 
  • Kommer jag få RÅ-böter för att jag har tuggummin från Melinda i väskan?
 
  • Krymper kläderna i tvättmaskinen och är det hormoner i vattnet i Singapore?
 
  • Kommer packningen eller jag gå upp mest till hemresan? (Invägning: 26,2 resp. 71,6 kg)
 
  • Kommer jag gifta mig med en Singapååårijan?

 

Designen är under konstruktion men här i bloggen får ni svaren. Välkomna!

 

 
26,2 kg -check.
 
Träffade Turkietresenärerna Cissi med mor på Arlanda och sa hejdå!